Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

The Mauler redo för fight: "En otrolig och underbar känsla"

Träningslägret har varit fyllt av Glover Teixeira-kopior. Det gör att Alexander Gustafsson känner sig trygg inför fajten. Att vara en del av en liten familj har också gjort att han har fått distans till livet som MMA-proffs.

Alexander Gustafsson kliver in i rummet, studsar upp för trapporna och ställer sig mitt emot Glover Teixeira.

I flera sekunder står de båda på den provisoriska scenen i Globens inre, ansiktena är allvarliga och blickarna är totalt nollställda.

När Gustafsson sedan vänder sig mot kamerorna – då ler han.

Anledningen är enkel. 30-åringen har förberett sig optimalt och anser att han redan har känt på allt som Teixeira kan komma med i buren på söndag.

"Fajt varje pass"

- Jag har haft en fajt varje pass, varje dag har varit en fajt. Jag har slagits mot grabbar som normalt skulle slå Glover. Phil Davies har vunnit mot Glover. Jimi Manuwa slår som en häst sparkar. Ilir Latifi är den starkaste människan jag vet på den här planeten, säger Gustafsson.

- Jag har verkligen gått igenom brutala, hårda sparringsronder med dem här. Jag är mer än redo. Vad han än kommer med så har jag både sett och känt det innan.

Vid sidan av träningsduellerna mot Davies, Latifi och Manuwa vet Gustafsson även vad som krävs i Globen.

Han behöver vara redo från första ronden, fortsätta vara snabb, flytande och se till att hålla sig stående. Och kanske främst av allt måste han vara noggrann i de sista ronderna.

- Tidigare har det inte hållit hela vägen fram. Jag har varit alldeles för slarvig i fjärde och femte ronderna, dragit på mig en smäll för mycket och tappat lite. Nu måste jag hålla tempot uppe, jag måste hålla mig snabb, jag måste hålla mig vaken, säger han.

- Det är det som gäller, att vinna de sista ronderna. De första kan gå lite hur som helst men det som domarna minns är hur det gick i sista ronderna, så det blir viktig.

"Underbar känsla"

Träningslägret, som Alexander Gustafsson har haft på sitt vanliga gym i Stockholm, är så klart en viktig del av vägen fram till karriärens 14:e UFC-match.

Men det finns också en annan detalj som betyder minst lika mycket. Han har blivit pappa.

Tillsammans med sambon Moa Johansson fick han en dotter i början av maj. Att vara en del av en liten familj har gjort att han har fått distans och annat perspektiv till livet som MMA-fajter.

- Jag känner mig lugn och avslappnad. Att få barn är så mycket större än det här. Det är en otrolig och underbar känsla, säger Alexander Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.