Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

The Mauler: Mina väskor är packade

Jon Jones anklagas för dopning. Då ser Alexander Gustafsson sin chans.

UFC-stjärnan Jon "Bones" Jones match mot Daniel Cormier var huvudnummer på den stora galan UFC 200 i Las Vegas på lördag. 

Så blir det inte. Med kort varsel ställs mötet in och anledningen uppges att vara Jones fastnat i en dopningskontroll i juni. Det uppger TMZ

Det dröjde inte länge förrän den svenske stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson såg sin chans. "Med de rätta villkoren, inga problem, jag är redo! Väskorna är packade och jag är beredd att hoppa på ett plan och ta mig till UFC 200", skriver stjärnan på sociala medier. 

Det återstår att se hur Gustafssons utspel tas emot av organisationen UFC. 

UFC uppger att Jones fastnade i en kontroll som USA:s antidopningsorganisation USADA genomförde den 16 juni. Vilken substans det rör sig om är oklart och stjärnan har inte stängts av eftersom utredningen inte är genomförd ännu.

Eftersom fajten mot Cormier redan var tänkt att äga rum i helgen och utredningen inte hinner bli klar tills dess ställs stormatchen in. 

Motståndaren Cormier var oerhört besviken när han nåddes av beskedet.

- Jag har jobbat hårt för att förbereda mig för detta. Du tar hand om det du kan ta hand om och det är det som jag har gjort. Framförallt känner jag mig väldigt besviken, säger Cormier.

Det är inte första gången som Jones fastar i en dopningskontroll. Förra året testades stjärnan positivt för kokain.


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.