Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Chabib Nurmagomedov riskerar stora böter. Arkivbild.

"The Mauler": Måste förstå vi är förebilder

MMA-fajtern Chabib Nurmagomedov riskerar böter på motsvarande 18 miljoner kronor efter helgens skandalmatch mot Conor McGregor. Alexander "The Mauler" Gustafsson är mycket kritisk mot ryssens agerande.

Efter vinsten i den uppmärksammade titelmatchen i lätt tungvikt hoppade Nurmagomedov ut i publiken och började slåss. Idrottskommissionen i Nevada, som nu utreder ryssen, håller inne hans lön på grund av bråket och enligt UFC-bossen Dana White kan de behålla hela summan även efter att utredningen är över, vilket skulle innebära böter på motsvarande 18 miljoner kronor.

Får behålla titeln

White säger till TMZ att den summan är alldeles för stor och föreslår istället runt 2,3 miljoner kronor och en avstängning. Titeln ska enligt honom inte vara i fara.

- Han får absolut behålla titeln. Och han kommer att stängas av, kanske fyra–sex månader.

Nurmagomedov har kritiserats från många håll, och även svenske MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson fördömer beteendet.

- Händelserna i helgen efter matchen gick emot vad sporten och MMA står för. Det är olyckligt för oss utövare. Vi som professionella MMA-fighters måste förstå att vi är förebilder som representerar sporten och måste agera därefter, säger han till Aftonbladet.

McGregor vill ha returmöte

Om idrottskommissionen stänger av Nurmagomedov gäller den tekniskt sett bara i delstaten men White menar att de inte tänker låta honom slåss någon annanstans heller.

UFC-bossen säger också att McGregor redan är inställd på ett nytt möte mellan de båda.

- Vi måste vänta och se vad som händer med Chabib först, men McGregor har redan ringt mig och bett om en returmatch, säger White enligt ESPN.