Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tennisstjärnan Naomi Osaka blir delägare i fotbollslag

Tennisstjärnan Naomi Osaka är ny delägare i fotbollslaget North Carolina Courage, i den nordamerikanska proffsligan.

Naomi Osaka är en stjärna på tennisplanen. Nu ger sig 23-åringen från Japan in även i fotbollen. Hon blir delägare i North Carolina Courage i den nordamerikanska proffsligan National Women's Soccer League (NWSL).

Osaka säger att investeringen ingår i hennes målsättning att lyfta damidrotten i USA.

– Jag har velat engagera mig i NWSL ett bra tag, för att stödja damidrott men också som en investering, för jag ser att det här kommer att växa snabbt, säger Naomi Osaka till magasinet People.

Att valet föll på just North Carolina har att göra med klubbens satsning på mångfald och dess framgångar på planen. Laget tog hem NWSL-mästerskapet 2018 och 2019 och är regerande mästare.

– Jag älskar att att unga tjejer nu kan se proffsfotboll som en realistisk idrottskarriär. När jag var liten var känslan att tennis, och möjligen golf, var de enda alternativen, säger Osaka.

Till NWSL:s hemsida säger Osaka:

– Kvinnorna som har investerat i mig när jag växte upp gjorde mig till den jag är idag och jag kan inte föreställa mig vad mitt liv skulle vara utan dem", sa Naomi. ”Min investering i North Carolina Courage är mycket mer än att bara vara delägare, det är en investering i fantastiska kvinnor som är förebilder och ledare inom sina områden och som inspirerar unga kvinnliga idrottare. Jag beundrar också allt Courage gör för mångfald och jämlikhet i samhället, vilket jag ser fram emot att stödja och driva framåt.