Tennisstjärnan Camila Giorgi spelade med falskt vaccinpass

Är du inte vaccinerad mot covid-19 får du inte tävla – det var premisserna i tennisvärlden under pandemin. Tennisstjärnan Camila Giorgi valde därför att be om ett fejkat vaccinbevis. Något hennes läkare nu avslöjar.

ANNONS
|

Ingen har väl glömt Djokovic-gate för ett år sedan? Det var i början av januari, när covid-19 fortfarande klassades som en samhällsfarlig sjukdom, som världsstjärnan stoppades i den australienska passkontrollen när han åkte till landet för att delta i Australien Open.

Djokovic fick inte visumet godkänt och stoppades från att komma in i landet. När det sedan var dags för US Open blev den serbiska storspelaren återigen stoppad då han inte fick resa in i USA utan vaccinbevis.

En spelare som däremot var med i båda turneringarna var italienskan Camila Giorgi – trots att hon inte var vaccinerad. Det är i alla fall något hennes läkare, Daniela Grillone, menar.

ANNONS

Använde sig av fejkat vaccinbevis

Grillone berättar nu för Corriere del Veneto att hon skrev ut ett falskt vaccinpass till den italienska tennisspelaren.

– Familjen Giorgi anställde mig under en lång period, dels för att Camila hade problem med tennisarmbåge. I början av sommaren frågade hon mig om möjligheten att få ett falskt bevis för alla vaccin, inklusive det för covid-19. Jag kan bekräfta att ingen i familjen Giorgi har blivit vaccinerade för covid-19. Jag har heller inte fått någon betalning från någon av dem, säger läkare Grillone till tidningen.

Camila Giorgi har tre WTA-titlar på sitt CV och har som bäst varit rankad 26:a i världen. Den italienska dagstidningen La Repubblica uppger att Giorgi är under utredning.

LÄS MER:Världsettan missar Australian Open

LÄS MER:Efter vaccinhärvan: "Värdefull livserfarenhet"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS