Tedenby bakom ny Modo-seger

Modo följde upp den mycket övertygande segern mot serieettan Luleå, 5–0, med att ta tre poäng borta mot Brynäs. Celine Tedenby blev framträdande i Modos 4–0-seger: två mål och en assist.

|

Modo inledde piggt och tog ledningen redan 1.12 in i första perioden, efter en fin sidledspassning från Celine Tedenby som nådde Alice Östensson som satte 1–0 distinkt. Det var alltså inte det sista man skulle få se av Tedenby.

Målskyttet dröjde sedan till den tredje perioden. Då klev Tedenby fram och satte två raka mål och stängde mer eller mindre matchen. Modo vann med 4–0 till slut.

- Det var en bra laginsats, skönt med tre poäng, säger Tedenby till CMore.

Hon fortsätter:

- Vi vann mot Luleå och vi kan vinna mot Linköping så vi hoppas att det går bra resten av säsongen. Det blir en kul avslutning, säger Tedenby.

Modo spelar fortsatt utan sin amerikanska OS-guld back Sidney Morin. Hon gör comeback lagom till slutspelet drar igång.

De båda lagen Modo jagar i serietoppen, Luleå och Linköping, vann båda sina matcher under lördagen.

Serieledaren Luleå hade inga problem med Leksand borta. Det blev seger med 7–1. Och för tvåan Linköping blev det en klar seger mot jumbon Göteborg med 5–0.