Team Pergamon och X-Calibur svenska mästare

Det blev dubbelt jubel för Partilles bowlingklubbar under SM-veckan när både Team Pergamon och X-Calibur bärgade guld.

ANNONS
|

Team Pergamon är en stormakt i bowlingvärlden. Och på torsdagen kunde klubben från Partille befästa den positionen ytterligare när Jesper Larsen, Benjamin Jonsson och Mattias Olsson tog hem SM-guldet i tremannalag under SM-veckan i Skellefteå, det här efter finalseger mot Alingsås.

– Det är alltid kul att vinna SM-guld, säger Jesper Larsen till SVT efter att Pergamon fått mottaga pokalen.

SM-guldet var Larsens tredje i spelformen.

– Jag värdesätter alla mina guld lika mycket, säger han och ler stort.

Men någon promenadseger var det inte tal om. Alingsås, som besegrade Boden i semifinal, och därmed fick chansen att göra upp med redan finalklara Pergamon stod upp länge och väl.

ANNONS

I halvtid var det ledning med 237–225 för laget från potatisstaden – det här trots att Pergamon rivstartade matchen med fyra raka strikes.

Men under den avslutande serien visade Jonsson, Larsen och Olsson klassen och det blev aldrig någon riktig dramatik. Slutsiffrorna kunde skrivas till 429–396 och Pergamon inkasserade därmed klubbens sjunde SM-guld i tremanna.

Stor dramatik i damernas final

Mer dramatiskt var det i damernas final – men också där slutade det med Partillejubel.

X-Calibur, som hade slagit ut Team Vasa i semifinalen, hamnade tidigt i underläge mot förhandsfavoriten BK Femtionian i finalen.

Nina Flack, Rebecka Larsen och Mimmi Persson visade dock klass och kontroll när det behövdes som mest. Efter en helt jämna första serie var det 214–214 på resultattavlan.

Och på den vägen fortsatte det.

X-Calibur såg ut att vara på väg att rycka, men Femtionian svarade. Men till slut var marginalerna på Partilleklubbens sida, som vann med en ynka poäng, 423–422.

– Det blev onödigt jämnt, säger Nina Flack innan hon fortsätter:

"Vilket lag som helst kunde vunnit"

– Det var väldigt jämnt, vilket lag som helst kunde ha vunnit.

– I mitten av andra serien kändes det ganska tryggt för oss, men det är inte avgjort förrän man har slagit det sista slaget, säger Flack som tillsammans med lagkompisarna firade guldet under torsdagskvällen.

ANNONS

– Det blir lite fest. Vi reser inte hem förrän i morgon (fredag) och har hela kvällen på oss i Skellefteå, säger hon och skrattar.

ANNONS