Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Kathy Willens
Bild: Kathy Willens

Tavares tillbaka i New York – buades åt direkt

Robin Lehner storspelade i New York Islanders mål när laget mötte Toronto i NHL-hockeyn. Men det som kanske lämnade mest intryck av matchen i New York är hur Torontos John Tavares möttes av publiken.

Tavares var på plats i New York för första gången sedan han lämnade laget efter nio säsongers spel. Han valdes som nummer ett av Islanders i draften 2009 och var lagets kapten från säsongen 2013–2014 tills han i somras lämnade för ett sjuårskontrakt med Toronto, värt 77 miljoner dollar, motsvarande cirka 711 miljoner kronor.

Besvikna Islandersfans buade när Tavares äntrade isen, och fortsatte att bua varje gång han rörde pucken.

– Man måste självklart inte gilla mitt beslut, jag har försökt förklara hur det är och hur jag kom fram till det. Det är vad det är, jag har fattat mitt beslut. Jag har gått vidare och försöker bara gå ut och spela, sade Tavares efter matchen.

– Du vet att du måste vara en viktig speciell spelare och person för att de ska hedra dig så, för de buar bara ut dig om du var viktig, säger Torontos tränare Mike Babcock och fortsätter:

– Vi spelade bra, vi började bra. Enligt mig hade publiken inget att göra med hur matchen slutade.

LÄS MER: Femte raka för Frölunda – som dock är långt ifrån nöjda

Någon som däremot påverkade slutresultatet var Islanders svenske målvakt Robn Lehner som räddade 34 skott. Han släppte in ett.

– Självklart var det en känslosam match, men jag är imponerad av hur vi höll kontrollen över allting och bara spelade som vi planerat. Vi fick ett bra resultat och till syvende och sist betyder de här två poängen mycket för oss, säger Robin Lehner efter matchen.

Matchen slutade 6–1 till Islanders.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.