Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Jeppe Andrup Andersen jublar efter 1–0 mot Östersund.

Tankovic efter storsegern: "De är naiva"

Hammarby har växlat upp i fotbollsallsvenskan. Hemma mot Östersund blev det hela 4–0 – efter att Bajen pressat sönder motståndarna fullständigt

I en intervju på innerplanen inför avspark talade Östersunds tränare Ian Burchnall om att han trodde på en öppen allsvensk fotbollsmatch mellan två offensiva lag.

Och öppet var det – i ÖFK:s försvar. Vidöppet, till och med.

Tidig ÖFK-skada

Efter en tidig skada, redan efter 30 sekunder, på mittbacksgeneralen Tom Pettersson föll gästerna samman totalt. Redan efter tolv minuters spel stod det 2–0 till Hammarby.

- Vi sade till varandra att vi var tvungna att starta matchen bra. Så blir det som en bilolycka, säger Burchnall.

- Det var en tuff kväll för oss. Men vi får säga grattis till Hammarby, som gjorde det riktigt bra.

Pettersson var uppgiven efter matchen.

- Det är katastrof. Det finns inget positivt med en sådan här match. Man tycker synd om supportrarna som har tagit sig ner, säger han och berättar sedan om sin fotskada:

- Det är inget nytt. Jag har haft problem sedan vi mötte Elfsborg. Jag har knappt kunnat träna. Matcherna har jag krigat mig igenom, men till slut höll det inte längre.

Om det var dystra miner i ÖFK-lägret var det desto muntrare tongångar hos Hammarby – och framförallt hos Muamer Tankovic.

Bajen dominerade

Den formtoppade offensive mittfältaren svarade för ett mål och en assist i storsegern.

- Vi vinner välförtjänt. Vi var bra i 90 minuter. Jag har inte känt så här stor dominans sedan jag kom till Bajen. I dag var vi riktigt bra.

Hammarby pressade Östersund till misstag efter misstag matchen igenom. En på förhand uträknad taktik, enligt Tankovic.

- Jag är en spelare som älskar att spela fotboll, att rulla igång bakifrån. Men de gör det alldeles för mycket. Vi sätter hög press. De lärde sig inte det efter 1–0, inte efter 2–0 och inte efter 3–0 heller. Och så vann vi med 4–0.

I och med den överlägsna 4–0-segern, Hammarbys fjärde raka vinst, kliver stockholmarna upp på samma poäng som Malmö FF i toppen av den allsvenska tabellen. Härnäst väntar nu idel toppmöten, först IFK Göteborg och därefter IFK Norrköping och AIK.

- Det är bra matcher, tuffa matcher. Men framförallt roliga matcher, säger Tankovic.

- Men vi tar det match för match.

Smolk i glädjebägaren för Hammarby var dock Simon Sandbergs utvisning i slutskedet av matchen. Ytterbacken fick syna domaren Kristoffer Karlssons röda kort efter en eftersläng.

- Jag träffade inte hans ansikte, säger Sandberg.