Taliyah Brooks under lördagens tävling, den 26 juni tävlingen, när hon vann 200-metersloppet i sjukampen under de amerikanska mästerskapen.
Taliyah Brooks under lördagens tävling, den 26 juni tävlingen, när hon vann 200-metersloppet i sjukampen under de amerikanska mästerskapen. Bild: Ashley Landis

Taliyah Brooks kollapsade under amerikanska OS-kvalet

Det är en extrem värme som rått under de amerikanska OS-kvalen i Eugene, Oregon. Under söndagskvällen ledde hettan till att sjukamparen Taliyah Brooks kollapsade och att tävlingarna fick skjutas upp.

ANNONS
|

Det är en historiska temperaturer som uppmäts över USA:s nordvästra kust.

Enligt Washington Post uppmättes temperaturen till 44 grader på friidrottsbanan i Eugene, Oregon under söndagen där amerikanska mästerskapen för tillfället avgörs – en tävling som dessutom fungerar som ett OS-kval för amerikanska friidrottare.

Det var alltså under dessa förutsättningar dramatik uppstod i damernas sjukamp.

Amerikanskan, Taliyah Brooks som vann lördagens 200-meterslopp i sjukampen svimmade strax innan spjuttävlingen. Sjukamparen blev omhändertagen av sjukvårdare och fördes av banan i rullstol.

Under söndagskvällen var det tänkt att Taliyaha Brooks skulle återuppta tävlingen men hon tvingades senare dra sig ur mästerskapen.

ANNONS

Värmeböljan och kollapsen tvingade tävlingsarrangörerna att skjuta upp tävlingen och flytta fram resten av programmet från eftermiddagstider till kvällen på lokal tid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS