Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En avslappnad Janne Andersson väljer att lufta flera spelare mot Färöarna. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Talangerna kan få chansen mot Färöarna

EM-platsen är säkrad och det blir en till stora delar ny svensk startelva som kliver ut mot Färöarna på Friends arena.
Bland annat kan flera av de yngre spelarna få chansen från start.
– Det är ett antal unga spelare som trycker på rejält och några av dem kommer att få spela på måndag, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det blev en sen natt i Bukarest för det svenska fotbollslandslaget. Middagen serverades först vid två på natten, och både Janne Andersson och Andreas Granqvist vittnade om att det inte blev allt för mycket sömn.

Men ingen rast, ingen ro. Laget är tillbaka i Stockholm och redan på måndag väntar Färöarna i den sista EM-kvalmatchen.

Underskattar inte matchen

EM-platsen må vara säkrad men Janne Andersson underskattar inte betydelsen av matchen, det är han noga med att påpeka. Men förbundskaptenen ser det likväl som ett ypperligt tillfälle att lufta flera spelare som annars inte har fått chansen särskilt ofta.

– Det är ett antal unga spelare som trycker på rejält och några av dem kommer att få spela på måndag. Jag kommer använda den matchen till att spela spelare som inte har spelat så mycket innan. Det är en tävlingsmatch som vi ska vinna, det är inte så att jag underskattar matchen på något sätt men däremot får jag se ett antal andra spelare som får komma ut och visa upp sig, säger Janne Andersson.

Serie A-duon aktuella

Bland dem som kan få chansen är Dejan Kulusevski, 19, och Mattias Svanberg, 20. De båda Serie A-proffsen har aldrig spelat i A-landslaget tidigare och är två namn som sticker ut i den aktuella landslagstruppen.

Och de är inte med för att se och lära.

– Hade det inte gått så bra som det gjorde i går (mot Rumänien) så har de egenskaper som gör att de hade kunnat komma in och påverka i den matchen. Därför var de uttagna, men nu får de kanske chansen att matchas lite mer, säger Andersson och fortsätter:

– De spelar i Serie A och är väldigt bra redan. De har en atletism och en power att agera som är väldigt häftig för deras ålder. De är med för att de är tillräckligt bra att spela oavsett när det är.

Dejan Kulusevski kan få chansen mot Färöarna. Bild: Janerik Henriksson/TT