Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moa Lundgren i sprinttävlingen i Bruksvallarna.

Talangen med till vc-premiären i Ruka

Moa Lundgren stod för en bra insats i den svenska skidpremiären i Bruksvallarna i helgen. Nu belönas förstaårssenioren med en plats i världscuppremiären i finländska Ruka.

Lundgren tog en plats i sprintlaget efter att ha imponerat i Bruksvallarna där hon vann både sin kvartsfinal och sin semifinal innan hon slutade fyra i sprintfinalen.

"Moa tog chansen att utmana de rutinerade svenska stjärnorna och med sin fjärdeplats i sprinten visade hon att hon är väl redo för världscupen", säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Han öppnar för fler talanger i världscuptrupperna framöver.

"Det är roligt när nya unga åkare får möjlighet att utmana världseliten i världscupen och jag tror att det kommer att ske vid fler tillfällen under säsongen då vi har en väldigt stark och positiv bredd på unga åkare som kommer underifrån".

Skidlandslagets policy är att inga juniorer tas ut till världscupen förrän efter junior-VM. Därför finns inte 19-åriga talangen Frida Karlsson med. Karlsson slutade tvåa i lördagens distanslopp i Bruksvallarna.

Nio damer och nio herrar togs ut efter den svenska premiären.

"Det blev en bra premiär med fina tävlingar och många bra prestationer i Bruksvallarna. Nu ser vi fram emot världscupen och känner oss väl förberedda för att möta internationellt motstånd i helgen, säger Grip

På lördag körs det sprint och på söndag 10 respektive 15 kilometer, båda dagarna i klassisk stil.