Talangen död – blev 18 år: "Djup sorg"

Johanna Bassani, 18, spåddes en lysande framtid inom nordisk kombination. Nu meddelar det österrikiska skidförbundet att talangen avlidit. ”Det var med djup sorg vi har mottog nyheten att den unga idrottskvinnan Johanna Bassani är död”, skriver förbundet.

ANNONS
|

Johanna Bassani hade tävlat på både junior-VM och ungdoms-OS under sin karriär och den 18-åriga österrikiskan spåddes en spännande framtid inom nordisk kombination. På meritlistan hade hon redan ett OS-silver från Lausanne.

I helgen kom dock den tragiska nyheten.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

Det österrikiska skidförbundet gick ut med nyheten om att Bassani hade avlidit, endast 18 år gammal.

”Det var med stor förtvivlan och djup sorg som det österrikiska skidförbundet mottog nyheten att den unga idrottskvinnan Johanna Bassani är död”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

”Hinzenbach-utövaren tillhörde landslagstruppen och bar en av de största talangerna inom sporten. Skidfamiljen, och framför allt damernas landslag i nordisk kombination, har förlorat en varm och populär lagkamrat. Vi är tacksamma för allt som hon gett till sporten”.

ANNONS

LÄS MER: Han blir Rönnbergs nya högra hand i Frölunda: "En utmaning"

Det är ännu inte känt vilken dödsorsak som låg bakom att Johanna Bassani avled, endast 18 år gammal. Men enligt det österrikiska skidförbundet är det inget brott som misstänks bakom hennes död.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

”En tragedi. Kombinationsåkaren död, endast 18 år gammal”, skriver Österrikes största tidning Kronen Zeitung.

Nordisk kombination (NOK), är en inriktning inom nordisk skidsport som består av tävlingar i backhoppning och längdåkning, där resultaten från båda grenarna räknas samman. Nordisk kombination har utövats sedan slutet av 1800-talet då man började i Norge, och fanns med då tävlingarna i Holmenkollen hade premiär 1892[1], och ingår sedan 1924 i de Olympiska vinterspelen.

Källa: Wikipedia.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS