Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ebba Andersson under VM i Lahtis. Arkivbild.

Talangen beklagar Kallas val

Ebba Andersson, 19, jublar över platsen i skidlandslagets träningstrupp. Samtidigt är talangen lite besviken över Charlotte Kallas val att stå utanför.

Ebba Andersson är ny i damernas träningstrupp till nästas säsong tillsammans med Anna Dyvik, 22.

- Det betyder jättemycket. Det känns verkligen roligt att de tror på mig och tycker att jag är värd den platsen, säger Ebba Andersson.

Få skulle hävda att Sollefteååkaren inte är det efter hennes makalösa vinter.

"Många träningspass"

Hon tog två individuella medaljer, varav ett guld, på junior-VM i USA, och belönades med en plats i senior-VM i Lahtis. Där svarade debutanten för en sensationell tredjesträcka i stafetten och bäddade för Sveriges VM-silver.

- Än har jag långt kvar tills jag har nått världseliten. Men jag känner att det är fullt möjligt en dag, säger Andersson.

Höjdpunkten nästa säsong är OS i Pyeongchang. Det vore ingen skräll om hon står på startlinjen i Sydkorea i februari. Själv har hon svårt att se så långt fram.

- Det är många träningspass som ska genomföras innan dess. Just nu är jag mest glad över att jag får chansen i A-landslaget.

Saknar Kalla

Det enda som stör Ebba Andersson är att hon inte får chansen att träna tillsammans med Charlotte Kalla i sommar och höst. Kalla, som tog tre VM-medaljer i Lahtis, meddelade nyligen att hon precis som förra säsongen ska träna på egen hand utanför landslaget.

- Personligen tycker jag att det är tråkigt i och med att hon är en härlig person som betyder mycket för laget. Det hade varit roligt att träna tillsammans med henne på läger. Sedan respekterar jag hennes beslut. Hon har tagit det beslut som är bäst för henne.

Största namnen i truppen är annars Stina Nilsson, Hanna Falk, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. Veteranen Daniel Richardsson, 35, satsar vidare och finns också med.