Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/28

Taktisk Mayweather-seger mot McGregor

Floyd Mayweather vann den omtalade och historiskt upphaussade boxningsmatchen - "the Money Fight" - mot MMA-stjärnan Conor McGregor.

McGregor, som i det närmaste varit utdömd som chanslös i förhandsspekulationerna, bjöd mästaren på oväntat hårt motstånd.

I de två första två ronderna var irländaren till och med bättre än den obesegrade Mayweather, men med tiden jobbade sig den sluga Mayweather in i matchen. McGregor fortsatte dock diktera tempot och var klart mer offensiv under de fyra första ronderna. 

– Han var mycket bättre än jag trodde att han skulle vara, men jag var bäst. Vår plan var att låta honom köra sig trött, sade Mayweather i segerintervjun.
 

Över i tionde ronden

I tionde ronden landade Mayweather en mängd slag, han var även överlägsen i rond åtta och nio, och domaren bröt matchen. Floyd Mayweather vann därmed på teknisk knockout och tog sin 50:e seger i proffskarriären.

– Han (Mayweather) var väldigt samlad, jag tyckte jag var bättre i början, men han hade uthålligheten, sa Conor McGregor efter matchen, som ändå hade velat fortsätta matchen.

– Jag tycker att det var lite tidigt, jag tycker att domaren kunde ha väntat tills jag slog i golvet.

Samtidigt var det här en tillställning med två vinnare.
 

Mycket pengar

Floyd Mayweather och Conor McGregor är inte enbart erkänt fenomenala fajters, de är även smarta affärsmän.

Mayweather, som gjorde comeback enkom för den här fajten efter att ha lagt handskarna på hyllan 2015, ska ha varit garanterad motsvarande 800 miljoner kronor innan han ens klev in i ringen, enligt brittiska The Guardian.

MMA-stjärnan McGregor å sin sida var garanterad motsvarande 240 miljoner kronor.

Någon returmatch blir det dock inte fråga om, i alla fall inte om man ska tro Floyd Mayweathers svar i intervjun direkt efter matchen:

– Det här var min sista fajt. Jag valde rätt danspartner, Conor McGregor du var en värdig motståndare.
 

Mayweather historisk

Mayweather, som i och med segern passerar legendaren Rocky Marciano i antal obesegrade fajter, ville direkt efter triumfen inte göra något större nummer av sin 50:e raka vinst.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.