Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvarnsvedens Brianne Reed (i blått) kämpar för att undvika nedflyttning från damallsvenskan. Arkivbild.

Tajt race för att undvika nedflyttning

Kif Örebro är redan ute. Nu kämpar flera lag för att inte gå samma öde till mötes. Välkommen till dramat "avslutningen av damallsvenskan."

Med två omgångar kvar av serien är bottenstriden en både öppen och spännande historia.

Jumbon Kif Örebro är borträknad, och sämst utgångsläge av övriga lag som gör upp om att undvika den andra förhatliga nedflyttningsplatsen i tabellen har Kvarnsveden. Men upp till Göteborg på säker mark skiljer det bara två poäng. Vittsjö är ytterligare en poäng före, och även åttondeplacerade Hammarby finns inom räckhåll.

- Tar vi full pott i våra två matcher får vi 25 poäng. Så många poäng har ett lag som åkt ur aldrig haft. Men samtidigt kan ju Göteborg också gå rent, säger Kvarnsvedens tränare Jonas Björkgren till TT.

- Det är klart att man tittar på hur det går för de andra lagen. Men inför och under matcherna fokuserar man bara på den egna prestationen.

På lördag är nästa chans för Kvarnsveden att ta livsvikiga poäng, då serietvåan Rosengård kommer på besök.

- Först och främst vill jag att vi spinner vidare på nollan mot Linköping (0–0 i förra omgången). Jag tror att matchbilden blir lik den matchen.

Björkgren berättar att det finns en sak som talar för att Kvarnsveden ska kunna samla ihop tillräckligt med poäng för att spurta förbi övriga bottenkollegor.

- Vi har inga skador eller avstängningar i truppen. Det är en bra grundförutsättning.