Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Taggat RIK körde över Hammarby

Som bäst - mot bästa motståndet. RIK-spelarna var ordentligt taggade mot Hammarby. - Man tänder alltid till lite extra häruppe, säger tiomålskytten Fredrik Pettersson efter 33-27-segern.
Vi har börjat vänja oss vid att Hammarby är handbollens suverän, lika skoningslösa som Redbergslid var runt sekelskiftet. Senast Bajen fick stryk i en serie- eller slutspelsmatch hemma i Eriksdalshallen var den 19 december i fjol, mot H 43.
I går hände det igen.
RIK spelade respektlöst och med ett smart 5-1-försvar i syfte att Hammarby inte skulle få några enkla mål.
- Det var lite av nyckeln, tror jag. Vi överraskade dem med vårt försvarsspel och gjorde det jobbigt för dem. Det här var en riktig kanonmatch från vår sida. En solid laginsats, säger RIK-tränaren Magnus Wislander.
RIK körde över mästarna
Så var det, även om hemmalaget började bäst och hade 6-3 efter drygt nio minuter. Sedan - på halvlekens resterande 20 minuter - gjorde RIK 14-6 på de svenska mästarna. Det var utskåpning, helt enkelt.
- Vi fick en del gratislägen och Hammarby tappade bollarna lite väl enkelt ibland. Men vi ska inte klaga, säger Fredrik Pettersson.
Femmålsöverläget i paus var på väg att ätas upp i mitten av andra. Då blev Mikael Bjäring, 19, fram och dunkade in ett par viktiga mål. Och Fredrik Pettersson satte några straffar - totalt kastade han in sex sjumetersskott på lika många försök.
- Det var absolut inte någon säker seger, det här. Det var oroligt ett tag i andra. Men vi visade att vi verkligen ville vinna och hur viktig viljan är, säger Fredrik Pettersson, som var sitt lags bäste tillsammans med utmärkte målvakten Andreas Palicka (som hade en räddningsprocent på 46 procent), och han fortsätter:
- Jag vet inte var detta innebär för tabellen. Egentligen spelar det inte så stor roll, det är så otroligt jämnt i år.
Dålig tändning
Att Hammarby är mer mänskligt den här säsongen - det här var tredje förlusten - beror delvis på att laget under hösten är mitt uppe i Champions League-spel. Tränaren Staffan Olsson luftade truppen ordentligt mot RIK.
- Handboll handlar väldigt mycket om hjärta och inställning. Det hade RIK i dag, men inte vi. Jag får ta på mig det, att killarna inte var ordentligt tända. Det går aldrig att vinna en match på halvfart i elitserien, säger Olsson.
Magnus Wislander:
- Ena dagen världshandboll, nästa serielunk. Jag vet av egen erfarenhet att det tar på krafterna för Hammarby och att det är svårt att ladda om.
Pettersson har förståelse
Även Fredrik Pettersson är inne på den diplomatiska linjen:
- Förr, när vi spelade Champions League med RIK, vet jag att vi direkt efter en Champions League-match åkte på stryk mot Tumba - en sådan match som vi aldrig skulle förlora, säger han och fortsätter:
- Det är alltid kul att spela i Eriksdalshallen mot Hammarby, men det brukar vara mindre roligt att åka hem eftersom man alltid får stryk …
Inte alltid. Inte längre i alla fall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.