Tackling vände matchen för Frölunda

|

Nichlas Torps våldsamma huvudtackling sänkte Sebastian Collberg - och avgjorde matchen.

Torp fick matchstraff, Frölunda gjorde tre mål på fem minuters powerplay och slog Timrå med 6-0.

Timrå har förlorat 13 av de 16 senaste matcherna i elitserien. Superjumbon hängde ändå med hyggligt i Scandinavium tills halva matchen var spelad.

Då gav sig Nichlas Torp på Sebastian Collberg. Frölundaforwarden gled sakta på isen i anfallszon långt ifrån pucken. Timråbacken kom i högre fart snett bakifrån och tryckte axeln mot huvudet på motståndaren.

Collberg blev liggande stilla på isen. Efter ett par minuter klarade han att ta sig ut från rinken på egna ben, men han kunde inte fortsätta spela. Nichlas Torp fick inte. Han blev utvisad fem minuter plus matchstraff och kommer att bli avstängd i ett antal matcher.

På fem minuters numerärt överläge gick Frölunda från 2-0 till 5-0.

Före Nichlas Torps matchdödande tackling hade Fredrik Pettersson rivstartat två perioder. Frölundaforwarden lyfte in 1-0 med backhand efter 48 sekunder. I andra perioden tog det 55 sekunder innan Pettersson blev frispelad och satte 2-0 i krysset.

Frölunda behåller den viktiga fjärdeplatsen och har tagit poäng i alla elva matcher efter nyår - totalt 26 av 33 möjliga.