Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tackar tv-expert inför VM-debuten

Hanna Hermansson, 28, började träna friidrott för mindre än tre år sedan. Ett mejl från A Lennart Julin fick henne att förstå vilken löpartalang hon är.

Hermansson flyttade till Kalifornien för att spela fotboll, men bestämde sig i början av 2015 för att träna lite friidrott mellan säsongerna.

Utvecklingen gick snabbt framåt på 800 meter, vilket uppmärksammades av TV4-experten och statistikgurun A Lennart Julin. Han tyckte att Hermansson borde komma hem och tävla i SM.

- Jag fick ett mejl från honom, tydligen scannar han av resultatlistor från hela världen och så hade han sett att mitt namn såg lite svenskt ut, säger Sveriges mest osannolika deltagare i VM i London.

- Hade inte han hört av sig hade jag nog fortsatt spela fotboll, då vet man inte hur det hade gått. Han får ta åt sig lite av äran.

I år har Hanna Hermansson sänkt personbästat med ytterligare två sekunder – till 2.00,94 – och på torsdagen är det dags att VM-debutera i försöken.

- Kollar man på tiderna är jag på nedre halvan, men jag tror att jag kan springa fortare än jag gjort. Formen känns bra, säger Turebergslöparen som inte grämer sig över att friidrottskarriären började så sent.

- Egentligen inte, för fotbollen var jättekul och jag saknar den nu. Jag hade inte velat byta bort det, även om det inte var på landslagsnivå så var det på ganska hög nivå och jag gillar lagsport.