Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jane Törnqvist i nickduell med Alieu Darbo i Öis P16-lag.

Törnqvist trivdes mot killarna

Ett magsjukt Öster lämnade återbud - in med Öis P16-lag på kort varsel i stället. - Kul att möta killar, tycker Jane Törnqvist.
Det blev träningsmatch, men mot fel lag eftersom Öster på grund av en magsjuk trupp inte kunde komma vare sig till Göteborg eller till spel.
- Vi behövde testas och det blev vi också. Killar går generellt sätt dit tuffare än tjejer, analyserar Kopparbergs/Göteborg FC:s tränare Torbjörn Nilsson 1-2-förlusten mot Örgrytes P16-lag på Valhalla IP i går. Chansmässigt möjligtvis ett rättvisande resultat, men inte spelmässigt.
Göteborg FC hade nog så mycket boll och spel som motståndet och med Lotta Schelin på planen i stället för på läktaren (fyra dagars ledigt efter Cypern-trippen med landslaget) kunde det mycket väl slutat annorlunda - ytorna bakom Öis backlinje hade passat henne.
Över till en som var omklädd och i allra högs-ta grad satte sin prägel på händelserna. Nyförvärvet Jane Törnqvist var precis så bra Torbjörn Nilsson vill att hon skall vara och kryddade en i stort sett felfri defensiv insats med ett mål.
- Hon kommer att bli viktig för oss, menar Nilsson som redan i det här skedet av säsongen vågar titta framåt.
- Jag hoppas hon kommer att konkurrera om en OS-plats och tror hon kan bli viktig för landslaget med sin rutin.
Thörnqvist själv vill inte gå handlingarna så långt i förväg. Hon har just väckt liv i en karriär som egentligen var slut i en ny stad och ny klubb, men utesluter å andra sidan inget.
- Vi får väl se, men just nu ligger fokus på Göteborg och inget annat, säger 33-åringen som verkligen uppskattar att bara kunna ägna sig åt fotboll - för första gången faktiskt.
- Det är skönt.
På vilket sätt?
- Jag slipper till exempel stressa i duschen efter träning för att hinna till jobbet.
Intryck av Göteborg FC så här långt?
- Jag trivs jättebra och har kul.
Torbjörn Nilsson?
- Jag gillar honom och hans sätt att tänka fotboll.
Johanna Almgren - i veckan uttagen i Thomas Dennerbys Algarve cup-landslagstrupp - gick ut tidigt i matchen, skadad, men enligt den information som gavs i går inte allvarligt. Nyförvärvet från Lidköping, Jenny Olsson, satt på bänken och gör förmodligen debut i Göteborg FC:s mål i nästa träningsmatch - Falköping på Valhalla IP
1 mars.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.