Töfting debuterade med seger

ANNONS
|

Falkenberg ledde med 2-1 när Häcken ökade farten i andra halvleken. Daniel Larsson var mycket bra i Häckens anfall och sköt de båda första målen. Eirik Dybendal avgjorde matchen sex minuter före slutet. Falkenbergs båda mål sköt Stefan Rodevåg.

Vi fick se 90 minuter vårdat mittfältsspel av Stig Töfting som direkt efter matchen på Ruddalens konstgräs intervjuades av dansk TV 2.

- Stig gjorde en bra debut. Det som speciellt gladde mig var att han gjorde det vi hade sagt till honom. Vi hade talat om vissa saker och de fokuserade han på, sa Häckentränaren Stefan Lundin belåtet.

Det är inte alltid kända spelare fungerar i ny omgivning.

ANNONS

- En spelare kan vara mycket bra i Tyskland men ha väldigt svårt i England eller Sverige. Men Stig är en riktig fotbollsspelare. Inte någon jordfräs, sa Stefan Lundin som har bytt om ordentligt i truppen under träningsspelet.

I går fick han dock klara sig utan krasslige Teddy Lucic och Jesper Ljung.

- Det här kan bli mycket bättre. Men det tar tid innan samarbetet fungerar. Det är trevligt att få beröm men jag är lite mer kritisk, sa Stig Töfting.

- Det tar lite tid innan man lär sig rollerna. Men vi har ju gott om tid, sa Stig Töfting.

I andra halvleken var trycket hårt mot förre Öismålvakten Tommy Naurin. Patric "Långås" Andersson hade två fina chanser. Bland annat ett knallhårt ribbskott.

ANNONS