Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tårfyllda hyllningar till Forsberg på Idrottsgalan

För ett år sedan blev han förlamad efter att hamnat med huvudet före i sargen. På måndagskvällen var Tobias Forsberg på Idrottsgalan för att dela ut pris – då möttes han av stående ovationer och flera tårfyllda ögon i publiken.
– Glöm inte bort att njuta, ni har världens bästa jobb, säger Forsberg som delade ut priset till årets prestation.

Det var på annandag jul 2018 som olyckan var framme för Tobias Forsberg. I en match mot Almtuna hamnade Leksandsspelaren med huvudet före in i sargen varpå han blev liggandes på isen till synes orörlig.

Det kunde snart konstateras att incidenten gjort så allvarlig skada att Forsberg blivit förlamad från bröstet och nedåt och att hans ishockeykarriär därmed var över.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.”, skrev han i ett känslosamt inlägg på Instagram några månader efter händelsen.

Efter den otäcka smällen har Forsberg fått massivt stöd från hela Hockey-Sverige och på måndagskvällen fick han mottaga ännu mer hyllningar och stöd från den blågula idrottseliten då han tillsammans med flickvännen Filippa Norr Richloow äntrade scenen på Idrottsgalan för att dela ut priset till "årets prestation".

"Glöm inte bort att njuta"

Applåderna ville nästan aldrig sluta och flera av idrottsprofilerna som zoomades in hade tårar i ögonen när Forsberg rullade in på scenen.

– Idrotten har format mig och gjort mig den till den jag är i dag, lärt mig att fortsätta kämpa, sade Forsberg när han talade.

Innan priset delades ut passade han också på att skicka en uppmaning till alla aktiva elitidrottare:

– Vissa saker är lätta glömma bort när man är mitt inne i det. Glöm inte bort att njuta, ni har världens bästa jobb, sade han.

Priset för årets prestation gick till bordtennisspelaren Mattias Falck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.