Oliver Ekroth kunde inte hålla tårarna tillbaka efter det allsvenska avancemanget.
Oliver Ekroth kunde inte hålla tårarna tillbaka efter det allsvenska avancemanget. Bild: Adam Ihse/TT

Tårarna efter avancemanget: "Betyder allt"

Äntligen klara för allsvenskan. Då kom tårarna för Degerfors lagkapten Oliver Ekroth, som fick fira avancemanget med familjen på plats.
– Det betyder allt för mig, säger 28-åringen.

ANNONS

Degerforsspelarna har hela säsongen fått höra att laget ligger bra till för en plats i allsvenskan.

Men trots att laget redan med tre omgångar kvar hade ena foten i högsta serien krävdes en nervdallrande avslutning mot Ljungskile.

Efter slutsignalen och 3–0-segern var det omöjligt att hålla tårarna tillbaka.

– Jag kramade om min syster, säger Oliver Ekroth till TT om den känslosamma bilden.

– Familjen har alltid stöttat mig och har varit på nästan varenda match nu på slutet. Att äntligen få det klart och dela det med dem. Det betyder allt.

"Var darrigt"

Det krävdes dock storspel av Ismael Diawara i Degerforsmålet för att inte Ljungskile skulle göra avslutningen ännu mer nervös för Oliver Ekroth och hans lagkamrater.

ANNONS

– Vi hade en jättebra uppvärmning och kändes på gång. Men det var darrigt, det var helt avgörande att vi redde ut det och fick ett ledningsmål, säger 1–0-skytten Johan Bertillson..

– Ismael räddar oss i första halvlek.

Och till slut blev Degerfors klart för sin 30:e säsong i allsvenskan, efter ett halvår av fotbollsfeber i den lilla värmländska bruksorten. Laget har under säsongen fått hejarop från exempelvis Ralf Edström och Sven-Göran Eriksson, som båda är gamla Degerforsprofiler.

"En dröm"

– Det har känts som att det finns folk i hela Sverige som håller på Degerfors och vill att vi ska spela i allsvenskan, för det är en anrik förening, säger Oliver Ekroth.

– Det här är en dröm. Det är en dröm jag alltid haft att spela i allsvenskan. Och att få gå upp med den här truppen och den här byn, det är helt otroligt.

Nästa säsong kommer nu exempelvis Malmö FF och ärkerivalen Örebro SK på besök till Stora Valla. Det blir något att bita i, konstaterar Degerforskaptenen.

– Vi har mött vissa av dem i svenska cupen tidigare. Men det en dröm som går i uppfyllelse att nästa år få möta de bästa lagen över 30 omgångar, säger han.

ANNONS

– Det kommer att bli intressant. Vi ska gå upp och försöka. Det är matcher man ska vara ödmjuk inför, men vi ska inte vara rädda för något lag.

Jens Bornemann/TT

Efter två tunga förluster kunde Degerfors äntligen fira den allsvenska platsen.
Efter två tunga förluster kunde Degerfors äntligen fira den allsvenska platsen. Bild: Adam Ihse/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS