Nilla Fischer, mitten, tog tio titlar på sex år med Wolfsburg. Nu har den svenska landslagsbacken gjort sin sista match för storklubben. Arkivbild,
Nilla Fischer, mitten, tog tio titlar på sex år med Wolfsburg. Nu har den svenska landslagsbacken gjort sin sista match för storklubben. Arkivbild,

Tårögd Fischer i sista Wolfsburg-matchen

Nilla Fischer hyllades stort i sin sista fotbollsmatch för tyska storklubben Wolfsburg. Den 34-åriga landslagsförsvararen fick presenter och tackades av med en stående ovation i Bundesligaavslutningen.

ANNONS
|

Efter sex år och tio titlar lämnar Nilla Fischer Wolfsburg. I söndagens avslutande Bundesligaomgång hemma mot Turbine Potsdam (2–0) på AOK Stadion i norra Tyskland utspelade sig fina hyllningsscener i samband med det redan klara mästarlagets match.

Fischer, som de senaste säsongerna varit lagkapten i Wolfsburg, fick ta emot blommor och en tavla av klubblagsledningen som tackade av svenskan, visar en bild på Twitter.

I matchminut 84 byttes Fischer ut och in kom Sara Doorsoun-Khajeh. Fischer applåderade till publiken, gjorde "high five" och kramade om sina lagkamrater när hon sprang ut till sidlinjen för bytet. Hemmapubliken ställde sig samtidigt upp i en stående ovation.

ANNONS

"Oerhört stolt"

- Det är svårt att beskriva. Det var mycket folk, alla står upp när vi blir avtackade. Jag är så oerhört stolt över att ha spelat här och att bli utbytt och få ta emot stående ovationer… De gjorde inte det lätt för mig att hålla känslorna inne, säger Nilla FIscher, rörd och med tårar i ögonen, till TV4.

Efter VM-spel med Sverige i Frankrike i sommar återvänder den 34-åriga försvararen till damallsvenskan och Linköping, klubben hon lämnade 2013 efter två SM-guld (2010 och 2011).

Under sin första säsong med Wolfsburg, 2013–2014, vann Fischer Champions League. Därutöver blev det fyra Bundesligatitlar och fem inhemska cuptitlar, varav dubbeln (ligan och cupen) den här säsongen.

Rolfö mållös i sista matchen

- Det betyder fantastiskt mycket att ha varit en del av det här laget, föreningen och fansen. Det har varit en stor del av mitt liv och jag kommer sakna det. Jag vet att jag aldrig kommer uppleva det här på klubbnivå igen, säger hon.

ANNONS

Fridolina Rolfö förblev mållös i sin sista match för tabelltvåan Bayern München. Landslagsanfallaren, som nästa säsong representerar just Wolfsburg, spelade hela matchen i en ovan mittfältsposition i 5–0-segern borta mot jumbon Borussia Mönchengladbach.

VM-aktuella backen Amanda Ilestedt spelade hela matchen för trean Potsdom i 0–2-förlusten mot Wolfsburg.

TT

ANNONS