Tålamod bakom segern

ANNONS
|

0-6-förlusten mot Luleå hemma senast blev en väckarklocka för Frölunda-spelarna. De uteblivna målen trots massiv press ledde till att spelarna blev lite darriga och risktagandet ökade. Det straffade sig illa, som ni säkert minns.

- Något vi har pratat om mycket efteråt. Vi måste ha bättre tålamod, fortsätta tro på det vi håller på med. Nu tycker jag att vi klarade av den biten bättre, sa Tomi Kallio, killen som fick sätta avgörandet mot Djurgården.

Lite frustrerande erkänner han ändå att det var, att Frölunda har lite svårt att göra mål just nu. Än en gång radades chanser upp, men målen uteblir. Kallio missade själv öppet mål strax innan han äntligen fick dit 2-1.

ANNONS

- Det var surt, men desto bättre känns det nu. Helt rättvist att vi fick vinna. Vi blev bättre och bättre ju längre matchen varade. Tredje perioden var vi betydligt hetare än Djurgården och dominerade fullständigt.

Frölunda vann skottstatistiken sista 20 minuterna med 14-3, 35-22 totalt. Jonas Esbjörs, som satte kvitteringen 1-1, höll med Kallio om att tålamodet var större nu.

- Djurgården försvarade sig med fem man större delen av matchen, det var svårt att hitta luckor. Helt underbart att vi orkade fortsätta att mala på. Och att vi fick bevisa för publiken att det som hände senast hemma mot Luleå var en engångsföreteelse.

ANNONS