Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Swenn-Larsson meter från första segern

Anna Swenn-Larsson gick mot karriärens första seger. Men några meter före mållinjen fick drömmen om seger ett abrupt slut när svenskan kraschade och gled på magen in i målområdet.

Hon har VM-silver och pallplatser i världscupen. Men innan söndagen saknade Anna Swenn-Larsson en seger i världscupen.

Efter första åket i slalomen i Kranjska Gora ledde Anna Swenn-Larsson och det var upplagt för första världscupsegern för svenskan.

– Jag har aldrig varit i den här positionen förut. Jag ska bara fokusera på min åkning, sa Swenn-Larsson till SVT efter första åket.

Andra åket inleddes bra och vid sista mellantiden hade hon ledningen med 1,17 sekunder och såg ut att gå mot den dör efterlängtade segern.

Då kom missen som krossade segerdrömmen. Med ynka fyra portar till mål kraschade svenskan och gled på magen över mållinjen.

– Jag hade bestämt mig för att går för det. Det är så många gånger jag fegat ur lite men idag gick det inte hela vägen. Det är klart man är besviken..., säger 28-åringen till SVT efter missen.

Wikström bästa svenska

– Det är surt men sånt händer. Nästa gång går det bättre. Det är ingen idé att gräma ner sig över det här. Jag känner att jag är i sjukt bra form och jag vet inte riktigt vad som hände. Men så är det.

Vann tävlingen gjorde slovakiskan Petra Vlhova, före schweiziskan Wendy Holdener, Schweiz och österrikiskan Katharina Truppe.

– Anna var väldigt snabb, hade hon inte gjort misstaget hade hon vunnit. En annorlunda seger men alltid en seger, säger Vlhova till SVT.

Emelie Wikström blev bästa svensk på en sjundeplats.

Anna Swenn-Larsson

Född: den 18 juni 1991 i Rättvik (28 år).

Klubb: Rättviks SLK.

Bor: Åre.

Familj: Pojkvännen Mattias Rönngren.

Främsta slalommeriter:

VM: Silver i Åre 2019, 16:e i S:t Moritz 2017, 22:a i Vail 2015, 23:a i Schladming 2013.

OS: Femma i Pyeongchang 2018, elva Sotji 2014.

Världscupen: Tvåa i Maribor 2019 och Flachau 2020, trea i Åre 2014 och Killington 2019.

(TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.