SVT har säkrat sändningarna av världscupen, VM och EM i skidskytte i fyra år till. På bilden Hanna Öberg under VM i Tjeckien tidigare i år.
SVT har säkrat sändningarna av världscupen, VM och EM i skidskytte i fyra år till. På bilden Hanna Öberg under VM i Tjeckien tidigare i år. Bild: PETTER ARVIDSON

SVT förlänger skidskytterättigheterna

SVT förlänger rättighetsavtalet till sändningarna av VM och världscupen i skidskytte, meddelar kanalen under måndagen. Det nya avtalet innebär att kanalen säkrat ytterligare fyra säsonger, fram till 2030.

ANNONS
|

SVT:s nuvarande avtal med internationella skidskytteförbundet löper ut under våren 2026. Men nu har kanalen tillsammans med EBU (Europeiska radio- och TV-unionen) säkrat sändningen i fyra år till.

– Skidskytte är en hörnsten i Vinterstudion sedan många år, därför är vi så klart mycket glada att ha säkrat ytterligare fyra säsonger, säger SVT:s sportchef Max Bursell i ett uttalande.

Rättigheterna omfattar förutom världscupen, som avgörs på nio orter, även VM (utom då det också är vinter-OS) och EM.

– Härligt för oss med skidskytte i SVT i många år framåt, jag tror även det är bra för sporten. Sverige har en gyllene generation som kommer hålla flera år till, och så får vi hoppas att det dyker upp ett par nya stjärnskott de kommande åren, säger SVT:s expertkommentator Björn Ferry.

ANNONS

LÄS MER:Helena Ekholm slutar på SVT Sport

LÄS MER:Här tränar barnen skidskytte i Landvetter – utan snö

ANNONS