SvFF skjuter upp säsongsstarten i flera serier. Arkivbild.
SvFF skjuter upp säsongsstarten i flera serier. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

SvFF skjuter upp säsongsstart i lägre serier

Det dröjer innan bollen är i rullning i damernas division 1 och herrarnas division 2 och 3. Svenska fotbollförbundet (SvFF) har beslutat att skjuta upp säsongsstarten i de lägre förbundsserierna till 1–2 maj. I Göteborg förväntas man komma med ett besked om sina serier i början av nästa vecka.

ANNONS
|

Till skillnad från de högre serienivåerna omfattas inte division 2 och 3 på herrsidan samt 1 på damsidan av undantaget avseende yrkesmässig idrott.

SvFF utreder också olika alternativ för hur säsongen ska läggas upp, om det skulle vara så att coronarestriktionerna gör att säsongsstarten måste skjutas upp ytterligare.

I Göteborg har man skickat ut en enkät till de olika föreningarna för att se vad de tycker kring säsongsstarten.

– Vi följer det SvFF gör med intresse, säger Patrik Gustafson distriktschef i Göteborgs fotbollsförbund.

– Enkäten har gått ut till alla seniorserier och även de kvalificerande juniorserierna. Vi får se vad som händer efter vi fått in svaren och diskuterat dem.

ANNONS

Mer information förväntas komma från GFF i början av nästa vecka, meddelar Gustafsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS