Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges VM-lottning klar: "Tuffast grupp"

Sverige fick en mardrömslottning i handbolls-VM. Grupp B blir en ruggig historia för damlandslaget, med regerande världsmästarna Norge i spetsen.

Lottningen till handbolls-VM i december är klar. Sveriges, som var andraseedat, hamnade i grupp B med tunga favoriterna Norge, Tjeckien, Ungern, Argentina och Polen.

Något att bita i, menar förbundskapten Henrik Signell.

- Norge får på förhand anses vara favorit. Med deras erfarenhet och allt de har vunnit är det tuffast tänkbara motstånd. Ungern och Tjeckien är bra lag, medan Polen var det absolut bästa laget i den sämsta seedningsgruppen. Det är väl vi, Ungern, Polen och Tjeckien som ligger steget efter Norge, säger Signell till TT.

Norge är regerande Europa- och världsmästare. När Sverige och Norge möttes i kvartsfinal i Brasilien-OS 2016 slutade det med förnedring. Norskorna ledde med hela 19–7 i halvtid och vann till slut med 33–20. De åkte sedan hem med bronset.

Så, vad krävs för att Sverige ska klara av den här gruppen?

- Det är så jämnt mellan lagen nu när det är VM. Det finns väl kanske tio, tolv lag som kan gå till semifinal och vi är ett av dem. Men då måste allt stämma. Vi måste leverera bra insatser individuellt och som lag. Med ett bra försvar, säger Signell.

Sverige, som kommer att spela sina gruppmatcher i sydtyska Bietigheim-Bissingen, kommer att få jobba stenhårt för att gå långt i mästerskapet. Om de lyckas gå vidare från gruppen så kommer de att möta motståndare från grupp A, med lag som Frankrike, Rumänien och Spanien.

- Det gäller att vara bäst i rätt matcher. Det är mycket som ska stämma. Det är flera lag som har tagit upp kampen om medaljer och vi har en ambition att göra det vi med. Vi hoppas att det är dags redan nu i VM.