Armin Gigovic i samband med A-landslagets januariturné i Portugal förra året.
Armin Gigovic i samband med A-landslagets januariturné i Portugal förra året. Bild: Jessica Gow/TT

Sveriges U21-kapten byter landslag: "Besvikna"

Armin Gigovic, lagkapten i det svenska U21-landslaget i fotboll, väljer att inte längre representera Sverige.
22-åringen byter till Bosnien-Hercegovinas landslag, skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Gigovic är född i Sverige men har bosniska rötter. Nu väljer han att byta landslag.

"Det är klart att vi är besvikna, men vi respekterar Armins val", säger Svenska fotbollförbundets fotbollschef Kim Källström.

Mittfältaren har gjort två A-landskamper för Sverige i samband med landslagets januariturnéer. På ungdomsnivå har han representerat både U17-, U19- och U21-landslagen.

Under U21-landslagets samling i mars var han dessutom lagkapten.

"Vi har haft en god dialog, vi har framfört vad vi vill, men han väljer att gå en annan väg. Vi hade hoppats att våra ansträngningar skulle räcka", säger Kim Källström.

Armin Gigovic slog igenom i allsvenskan i Helsingborg innan han flyttade till Rostov 2020. Han tillhör fortfarande den ryska klubben men efter Rysslands anfallskrig mot Ukraina har han varit utlånad. Efter en kortare återkomst i HIF flyttade han till Danmark 2022, först till Odense och sedan till FC Midtjylland, där han spelar sedan förra året.

ANNONS

Han är inte den första att välja bort spel i Sverige för Bosnien-Hercegovina. Tidigare har spelare som Dennis Hadzikadunic, Anel Ahmedhodzic och Benjamin Tahirovic också valt det bosniska spåret.

ANNONS