Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sveriges kvalgrupp till EM 2021 är lottad. Arkivbild

Sveriges motståndare i EM-kvalet spikat

Det blir nordiskt motstånd för Sverige i kvalet till fotbolls-EM 2021. … Island är främsta utmanare om förstaplatsen i gruppen.

Nu är det klart vilka Sverige möter i kvalet till fotbolls-EM 2021 i England. Blågult, som ingick i den första seedningsgruppen, hamnade i grupp F tillsammans Island, Ungern, Slovakien och Lettland.

- Förutsättningarna känns bra, men man måste alltid genomföra det hela. Det ska bli kul, även om tankarna nu är på VM, säger Peter Gerhardsson till TT.

Återigen blir det alltså nordiskt kvalmotstånd för Sverige. Tolfterankade Island blir den på pappret svåraste motståndaren i gruppen. Laget har kvalat in till de tre senaste Europamästerskapen.

- Vi behöver inte möta Danmark igen, utan en annan nordisk motståndare. Island blir den tuffaste motståndaren, det måste man säga om man tittar på resultaten de sista åren, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Ungern stötte vi på senast, så de känner vi väl.

Totalt gör 47 länder upp om platserna i mästerskapet. Det är nytt rekord för ett europeiskt mästerskap på damsidan. England är redan kvalificerat som ett av de 16 lagen.