Sverige siktar på medaljrekord i Peking.
Sverige siktar på medaljrekord i Peking. Bild: PETTER ARVIDSON

Sveriges mål: Bästa OS-resultatet genom tiderna

14 medaljer 2018 ska bli fler i Peking nästa månad. Sveriges har offentliggjort sitt medaljmål inför OS och det handlar om rekordnivåer.
– Vi ska göra vårt starkaste vinter-OS genom tiderna, säger Peter Reinebo, chef för den svenska OS-truppen.

ANNONS
|

Sverige tog 14 medaljer, varav sju guld, i Pyeongchang 2018 vilket var det tangerat starkaste resultatet i vinter-OS genom tiderna.

Även i Turin 2006 tog Sverige sju guld och 14 medaljer.

Nu anser SOK att Sverige har den starkaste truppen genom tiderna rent statistiskt.

– Vi räknar med att den svenska OS-truppen har 30 toppositioner, säger Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté (SOK), på en digital pressträff och fortsätter:

– Med ett väldigt bra utfall på 50 procent blir det 15 medaljer, men även ett bra utfall på 40 procent, 12 medaljer, är det fortfarande väldigt bra.

Men det offensiva målet kommer med en brasklapp – gällande pandemin och dess konsekvenser.

ANNONS

– Mycket kan fortfarande hända. Det är en stor osäkerhet. Vi räknar med att ledare och aktiva blir sjuka, med att resor förskjuts och förberedelser påverkas.

– Men vi tror på gänget, vi tror att det är möjligt, säger Reinebo.

Den svenska OS-truppen innehåller just nu 104 namn med ishockeylandslagen, som presenteras nästa vecka, inräknade.

På tisdagen togs ytterligare en aktiv ut, alpina talangen Elsa Fermbäck, 23, som leder slalomcupen i Europacupen. Hon togs ut på det så kallade framtidskriteriet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS