Sverige förlorade prestigemötet mot Finland i Euro Floorball Tour. Arkivbild.
Sverige förlorade prestigemötet mot Finland i Euro Floorball Tour. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Sveriges innebandyherrar föll mot Finland

Sveriges innebandyherrar lyckades inte rubba de finländska världsmästarna. Trots blågul ledning med två mål blev det förlust i Vanda – Finlands Lauri Stenfors sköt avgörande 6–5 med drygt två minuter kvar.

Det var en svängig final som avslutade veckans spel i Euro Floorball Tour. Finland hade 2–0 efter första perioden, men Sverige behövde bara drygt tre minuter på sig att vända till ledning med tre snabba mål. Kim Nilsson spädde på till 4–2 och det såg ljust ut inför slutperioden.

Men då bjöd Finland på en chocköppning när Sami Johansson nätade efter fyra sekunder. Hemmalaget gjorde ytterligare två mål innan Kim Nilsson kunde kvittera på straff i mitten av perioden. Sedan fick Stenfors sista ordet och såg till att Finland gick obesegrat genom fyrlagsturneringen.