Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån

Sveriges hopp om EM-semifinal lever

Sveriges hopp om en EM-semifinal lever efter att Montenegro slagit Serbien med 28–27 (12–15). Vägen till finalhelgen i Paris är dock fortsatt snårig. "Oddset på att vi ska nå dit nu är väldigt högt", säger Isabelle "Bella" Gulldén.

Montenegro – som coachas av den tidigare svenske förbundskaptenen Per Johansson – vann mot Serbien efter att ha vänt ett underläge med 12–15 till seger med uddamålet, 28–27. Ett resultat som gör att Sverige fortfarande kan nå EM-semifinal i Paris, men med blågula ögon hade det varit bättre om mötet mellan Balkanlagen hade slutat oavgjort.

"Hoppades på kryss"

"Vi hoppades verkligen på kryss, då hade vår chans till semifinal varit lite större, men tyvärr blev det inte så. Oddset på att vi ska nå dit nu är väldigt högt, men vi kommer att göra allt vi kan i den match vi kan påverka, mot Ryssland, och får hoppas att Danmark och Serbien kan vinna sina matcher", säger spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén i ett pressmeddelande.

Sverige måste under alla omständigheter slå Ryssland, som via en storseger mot Danmark på måndagskvällen (32–21) är klart för semifinal. Montenegro är nu upp på fyra poäng och eftersom Sverige föll mot Balkanlaget får de inte ta poäng mot Danmark på onsdag. Efter Sveriges möte med Ryssland måste Serbien sedan slå Frankrike i den sista matchen i mellanrundan i Nantes.

Detta innebär Sverige och Frankrike gör upp om andraplatsen. Det oavgjorda resultatet lagen emellan innebär att total målskillnad kommer att avgöra och där har Sverige många mål att ta in. Inför onsdagens sista omgång står Sverige på -2 och Frankrike har +8 i målskillnad. Även om alla resultat slår in i de två första matcherna på onsdag måste Serbien alltså slå Frankrike med ganska stora siffror.

Kan nå Paris ändå

"Oavsett hur det går i matchen som spelas före vår på onsdag siktar vi på seger mot Ryssland för att ge oss så många poäng och så bra slutplacering som möjligt. Om det sedan räcker för att ta oss till Paris beror på utgången i de andra matcherna", säger förbundskapten Henrik Signell.

Sverige kan få åka till Paris ändå. Slutar Blågult trea i gruppen i Nantes väntar en match om femte och sjätte plats i den franska huvudstaden på fredag.