Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Sveriges bäste spelare genom alla tider"

Lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 34, slutar i landslaget efter EM. Göteborgsprofilerna hyllar nu världsstjärnan. – Det blir ett jävla tomrum, säger Glenn Hysén.

Beskedet gav den svenske lagkaptenen på en presskonferens inför Sveriges ödesmatch mot Belgien. Han passade även på att tacka de svenska fansen för allt stöd.

Adam Johansson, fotbollsspelare:

– Han är väldigt trevlig. Jag har bara gott att säga om honom. Sen är han en person som ställer höga krav men det är väl det som krävs för att komma så långt som han har gjort. 

Lotta Schelin, landslagsspelare:

– Ja, shit. Det är ju helt galet. Han är den största fotbollsspelare vi har haft genom alla tider. Samtidigt förstår jag och respekterar beslutet. Nu är det extra viktigt att matchen mot Belgien inte blir den sista.

Han har alltid varit jättetrevlig. Han är framförallt en fantastisk ambassadör som svensk fotboll, det är något som förbundet måste värna om, säger Lotta Schelin. 

Torbjörn Nilsson, före detta landslagsman: 

– Han har infört en ny dimension i svensk fotboll. Det är väldigt synd. Samtidigt förstår jag honom. Han är ju anfallare och det är styggare mot kroppen.

Glenn Hysén, före detta landslagskapten:

– Det enda som är positivt i detta är ju att alla andra måste lyfta sig. Som det är nu väntar ju alla på att han ska göra någon jävla bravur där på toppen hela tiden. Men jag förstår honom. Det är ju hundra kilo muskler. Tro fan att det är jobbigt att spela klubbfotboll och landslagsfotboll hela tiden.

Patrik Sjöberg, före detta världsrekordhållare i höjdhopp: 

– Tyvärr så låter ju det här beslutet som att det tyder på att han är på väg till USA eller Kina eller något annat land utanför Europa för att avsluta sin karriär och då inte längre tycker att det är aktuellt att spela i landslaget. Hade han gått till England hade han säkert velat spela kvar i landslaget, men jag hoppas inte det är så. Jag tycker det är för tidigt för honom att hamna i USA eller Kina för att varva ner nu när han har gjort en av sina bästa säsonger någonsin, men som sagt det är bara tacka Zlatan för allt han gjort för landslaget, säger Patrik Sjöberg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.