Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Så här såg det ut senast landslaget samlades i Båstad, inför EM 2016. Landslagschef Lars Richt, till höger, är nöjd med destinationen. Arkivbild.

Sverige VM-laddar i Båstad och Stockholm

Sveriges väg mot VM i Ryssland har utkristalliserats ytterligare. Stockholm och Båstad har lagts till som stopp på vägen mot VM-premiären i Nizjnij Novgorod.

Sverige återvänder till bekanta marker för att ladda upp inför sommarens VM-slutspel. Likt man gjorde inför 2016 års EM i Frankrike kommer det svenska herrfotbollslandslaget att spendera ett antal dagar i Båstad, närmare bestämt från 28 maj till 1 juni. Laget kommer att träna på Örebäcksvallen.

"Fördelarna är att vi känner till Båstad väldigt väl och vi trivdes fantastiskt bra där förra gången. Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad" säger landslagschef Lars Richt till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Landslaget kommer däremot att först samlas i Stockholm den 23-25 maj.

Med detta har landslagets uppladdningsschema inför mästerskapet blivit desto tydligare. Några frågetecken återstår dock. Efter landskampen mot Danmark ska ytterligare en match spelas, mot ett ännu icke-bekräftat motstånd, innan avresan till östligare breddgrader den 12 juni.

Det har tidigare ryktats, enligt uppgifter från Sportbladet, att det ska vara Peru som ska stå för motståndet i det avslutande genrepet.