Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilla Fischer, Caroline Seger och Hedvig Lindahl – tre i fotbollslandslagets gamla garde. Arkivbild.

Sverige VM-klart – då fortsätter stjärnorna

Sverige ska spela fotbolls-VM. Och tur är väl det. Annars hade flera stjärnor börjat fundera på refrängen.

Det gamla gardet har varit med ett tag. Det vill säga: Caroline Seger, 33 år (184 A-landskamper), Nilla Fischer, 34 år (170), Hedvig Lindahl, 35 år (151) och Linda Sembrant, 31 år (100).

Och de hänger nog i ett tag till. Annat hade det kanske varit om Sverige på tisdagen inte hade kvalificerat sig till nästa års fotbolls-VM i Frankrike.

Landslagets ryggrad

Ett missat VM hade nämligen också inneburit ett missat kval till OS i Tokyo 2020.

- Det är klart att jag själv var medveten om att det kunde ha varit sista matchen. För jag tror inte att jag hade kunnat hålla ut till ett VM till – jag är väldigt nöjd att det blev så här, säger Nilla Fischer.

- Om vi inte hade tagit oss till VM så hade det här kanske varit mitt sista landslagsläger. I och med att VM är kval till OS också så hade det varit väldigt långt till nästa mästerskap, så det känns jättekul att vi får gå dit och slippa playoff. Jag är otroligt stolt över tjejerna, säger Hedvig Lindahl.

De fyra har, tillsammans med den nyblivna fotbollspensionären Lotta Schelin, varit Sveriges ryggrad under många år nu. Kanske var avancemanget till VM extra speciellt just därför.

Avsluta med VM?

- Det är klart att man, när man har varit med ett tag, vet att ens mästerskap är räknade. Så det här betyder så klart väldigt mycket, att ta oss till VM och så till Frankrike, det är också lite extra för egen del. Det betyder otroligt mycket, säger Montpellierproffset Linda Sembrant.

- Det är speciellt. Det är många här som börjar bli äldre och man förstår att för varje mästerskap kommer man ett mästerskap närmare slutet. Det är ett gott gäng, säger Caroline Seger.

Tankarna om att det här hade kunnat vara den sista landskampen har funnits där, erkänner Seger. Men hon är glad att så inte blev fallet.

- Två år utan mästerskap känns ju sådär. Det är det som är så otroligt skönt med det här, att man som landslagsspelare får lov att i så fall avsluta med ett mästerskap. Det är ju roligare att lämna över taktpinnen efter ett mästerskap, så klart, säger Caroline Seger.