Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Bildbyrån

Sverige VM-genrepar i Göteborg

Nu står det klart att Sveriges VM-genrep spelas på nationalarenan Gamla Ullevi den 31 maj. Sydkorea kommer stå för motståndet.

Sverige möter Sydkorea, rankat 14:e i världen, i de två sista matcherna inför fotbolls-VM i Frankrike i sommar. Först möts lagen i en inofficiell, stängd landskamp den 28 maj i Båstad, och därefter kommer det verkliga VM-genrepet den 31 maj på Gamla Ullevi i Göteborg.

"Vi möttes i Algarve Cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare. Vi har efter avancemanget till VM spelat mot olika typer av VM-motstånd i Kanada, England, Italien och Norge. Så nu känns det bra att få addera Sydkorea till den listan", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Den inofficiella landskampen kommer att spelas i formatet 3x30 minuter. Samma upplägg hade landslaget under lägret i Sydafrika tidigare i år.

"Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför landskampen och VM", säger Peter Gerhardsson.