Sverige utslaget ur handbolls-VM

Sverige fick ett gyllene läge att gå till semifinal i handbolls-VM efter Rysslands kross av Spanien, men blågult tog inte chansen. Montenegros försvar satte stopp för Sverige som nu får spela placeringsmatch.

ANNONS
|

Det var vinna eller försvinna som gällde för svensk del i det sista mötet i mellanrundan där Montenegro stod för motståndet. Montenegro som i sin tur hade en OS-kvalplats på spel i matchen, och det skulle bli precis så jämnt som förutspått.

Sverige fick en bra start på den första halvleken och gick i från till en tremålsledning. Bland annat efter bra linjespel från Linn Blohm, men också några bra ageranden av den tidigare Sävehofspelaren Olivia Mellegård.

Montenegro jobbade sig in i matchen, stängde igen försvaret och lade framför allt väldigt mycket fokus på att markera tidigare nämnda Linn Blohm. Det resulterade och när halva tillställningen var spelad stod det 12–12.

ANNONS

– Vi gör mycket bra saker, men det är lite detaljer som gör att vi släpper in några onödiga mål. Vi kommer försöka höja tempot. Vi vill springa och tror att det kommer gynna oss, sa Henrik Signell till Viasat inför den andra halvleken.

En halvlek som Montenegro började bäst. Man kopplade en tidig tvåmålsledning i samma veva som man såg till att få Linn Blohm utvisad.

LÄS MER:Gustin om mardrömmen i EM och den långa vägen tillbaka

Spelar om lättare OS-kval

Sverige slet hårt, men hade uppenbara problem att få hål på Montenegros försvar. Det gjorde att tvåmålsunderläget stod hade vuxit till tre när tio minuter återstod då ställningen var 21–18 till Montenegros fördel.

Blågult försökte och försökte, men straffmissar och ineffektivt anfallsspel satte stopp. Montenegro vann matchen med 26–23 och skickade Sverige till placeringsmatch där det avgörs om Sverige får tuffare eller lättare motstånd i OS-kvalet.

LÄS MER:Gulldén om placeringsmatchen: "Betyder mycket"

– Det är väldigt tungt. Vi hade alla möjligheter att få spela semifinal, men vi kommer inte upp i nivå. Vi har svårt att göra mål och Montenegro är bra på att dra ned spelet, säger Nathalie Hagman till Viasat efter matchen och fortsätter sedan:

– Vi släpper in 26 mål, det är inte så farligt men vi kanske kan ta bort några. Sedan ska vi göra fler framåt, men deras målvakt hjälper deras lag väldigt mycket, säger Nathalie Hagman.

ANNONS

LÄS MER:Sverige vill ha OS-kvalet på hemmaplan

ANNONS