Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Sverige tog VM-silver i synkroniserad konståkning

Landvetterlaget Team Surprise lämnar VM i synkroniserad konståkning med en silvermedalj runt halsen. För det andra Göteborgslaget, Team Boomerang, slutade mästerskapet i Globen med en besvikelse och en fjortondeplats.
– Nu känner man sig rätt tom, säger Team Boomerangs lagkapten Sarah Vuoppola.

Svenska Team Surprise hade en minst sagt bra inledning på VM i synkroniserad konståkning och efter fredagens premiär hade man, med sina 72,83 poäng från det korta programmet medaljkänning.

LÄS MER: Svensk medaljkänning i synkro-VM

Under lördagen följde man upp succén och kammade hem en silvermedalj efter det avgörande fria programmet. Totalt blev det 207,97 poäng – drygt en poäng bakom segrande Finland.

"Nu känner man sig rätt tom"

Trea kom Ryssland och Sveriges andra lag, även det från Göteborg, Team Boomerang fick nöja sig med en 14:e plats.

– Det var verkligen inte vad vi siktade på, nu känner man sig rätt tom...det kändes inte som om det var vårt mästerskap den här helgen, säger Team Boomerangs lagkapten Sarah Vuoppola.

För Göteborgarna var det två fall, ett under fredagen och ett under lördagen, som blev kostsamma i jakten på en topp tio-placering. Ett mål man hade inför mästerskapet.

– Man måste verkligen åka klockrent för att kunna komma bland topp tio. Men till viss del är det väl sånt som händer, jag skulle vilja säga att det handlade om nervositet dock.

"Då kommer man ingenstans här i livet"

Som konstaterat kom lyckades dock Landvetterlaget Team Surprise kamma hem en silvermedalj. Något Sara Vuoppola kan glädjas åt.

– Ja herregud, vi grattar dem och gläds såklart med dem! Det är verkligen skitkul för dem och för svensk konståkning.

Under lördagskvällen väntar en bankett i Stockholms stadshus. Men trots att tävlingen gick sämre än förväntat så finns det ingen anledning att inte ha en trevlig lördagskväll.

– Besvikelsen kommer släppa när vi väl är där, så kanske den kommer tillbaka imorgon. Men det finns verkligen ingen anledning att deppa ihop, då kommer man ingenstans här i livet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.