Sverige tar OS-silver i sprintstafetten

Det svenska medaljregnet fortsätter. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog silver i sprintstafetten och löste dagens tredje blågula medalj.

ANNONS
|

Sverige har en bra OS-dag. Det är en sak som är säker.

Den inleddes med att Jesper Tjäder fixade ett brons i slopestyle, vilket följdes upp av ett OS-guld i skidskyttestafetten.

LÄS MER:En taktisk och teknisk fullträff gav OS-brons

LÄS MER:Sverige tar OS-guld i skidskyttestafetten

Det tog inte slut där. Inte ens en timma efter Elvira Öbergs uppvisning var det dags för Jonna Sundling och Maja Dahlqvist att göra upp i sprintstafetten.

Där blev det silver efter en rysare där Sundling länge såg ut att kunna fixa ytterligare ett guld.

Vunnit tre medaljer var

Dahlqvist kämpade på bra på sina sträckor, men hade inte det lilla sista för att svara när konkurrenterna drog. Därmed var det upp till Sundling att hämta ikapp om det skulle bli ett nytt sprintguld.

ANNONS

Hon gjorde det sånär. Sundling hittade tätklungan, men fick släppa i den avgörande spurten.

Resultat blev ett silver, medan skrällen Tyskland kunde vinna. Detta med Viktoria Carl i laget, Carl som fick ersätta Katherine Sauerbrey i laget så sent som i morse. Bronset tillföll det ryska laget.

Den inkasserade medaljen innebär att både Dahlqvist och Sundling vunnit tre medaljer detta spel. Sundling har faktiskt fått smaka på samtliga valörer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS