Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lilie Persson, assisterande förbundskapten.

Sverige tar ledigt inför kvartsfinalen

Två dagar innan EM-kvartsfinalen mot Nederländerna förberedde sig Sverige genom att göra – ingenting.

Trots att mästerskapets hittills viktigaste match väntar runt hörnet tränade Sverige ingen fotboll under torsdagen, och inga möten för spelarna är planerade förutom en genomgång av Nederländernas lag på kvällen.

Att ge spelarna träningsledigt inför kvartsfinalen har varit planen hela tiden.

- Det finns en planering från första dagen vi samlades i Göteborg. VI har kunnat hålla oss till den. Så många saker som en del säkert tänker att vi borde göra nu, det gjorde vi redan i Göteborg. Vi hade en del stängda träningar där, vilket har gjort att vi har kunnat ha många öppna träningar nu, säger Lilie Persson.

Tränar på arenan

Dagen innan kvartsfinalen väljer Sverige att träna på matcharenan för första gången sedan premiären. Fokus då blir på Nederländernas anfallsspel och det egna försvaret, samt på fasta situationer.

Några spelare umgicks med vänner och familj som är på plats i Nederländerna under ledigheten, andra gick på museum eller åkte in till centrala Arnhem. Klart är att de flesta uppskattade att få lämna motorvägshotellet där Sverige nu bott i över två veckor.

"Ganska skönt"

- Det är ganska skönt att bara få lite andrum, oavsett vad det är. Att komma härifrån. Det finns ju ändå något som kallas hotelldöden och det ska man undvika lite, säger Lotta Schelin, som känner sig trygg i hur förbundskaptenerna och det fysiologiska teamet planerat formtopparna hos spelarna.

- De har ju varit väldigt nog med hur många minuter vi lagt ner, var och när och hur. Även när vissa känt sig slitna så säger de att vi måste köra på nu. Det finns en tanke med det, en strategi, att man kan släppa lite på träningen senare. Men inte för tidigt, för då står man där i en eventuell final och orkar inte.