Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson of Sweden och All In. Bild: ALKIS KONSTANTINIDIS
Peder Fredricson of Sweden och All In. Bild: ALKIS KONSTANTINIDIS

Sverige tar guld i lagfinalen

Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnson och Peder Fredricson har säkrat Sveriges nionde medalj i OS. Trion tog guld i lagfinalen i hoppning efter en dramatisk omhoppning.

Peder Fredricson, silvermedaljör i den individuella hoppningen, gick ut i medaljläge. Sverige var efter två rundor delad tvåa på fyra fel, två bakom Frankrike i topp.

Och Fredricson och All In pallade för pressen igen. Ekipaget var felfritt – till sista hindret. En bom föll, men det räckte ändå till en delad förstaplats efter att alla ekipage ridit och Frankrike misslyckats i sista omgången.

För Sverige inledde Henrik von Eckermann på King Edward med en felfri runda och efter de tio lagens första ekipage var Sverige i ledningen.

– Det var sån jädra adrenalin när man gick i mål. Det bara sköt genom kroppen, man kan inte beskriva den känslan, säger von Eckermann efter första rundan.

Andra svenska ekipaget – Malin Baryard Johnson på Indiana – red också en stabil runda, även om det blev ett nedslag och fyra fel.

– Hon hoppar helt fantastiskt återigen, jag kan absolut inte klaga. Det är tråkigt att det (nedslaget) kommer i dag, det hade varit bättre om det kom i går, säger Baryard Johnson.

Sverige gick in som favoriter efter att den blågula trion varit felfria – och klart bäst – i kvalet i går. Dessutom imponerade de även i den individuella finalen där Fredricson tog silvret, von Eckermann slutade fyra och Baryard Johnson femma efter att också där gått runt felfritt.

I omhoppningen mot USA var båda länderna felfria, men Peder Fredricson kunde med en snabbare tid säkra Sveriges tredje OS-guld i Tokyo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.