Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulrika Toft Hansen dagen före Sveriges bronsmatch mot Nederländerna i handbolls-VM.

Sverige ställer om: "Vi ska ta bronset"

Besvikelsen var oerhört stor efter semifinalen. Men inte större än att de svenska spelarna klarar att ladda om till bronsmatchen mot Nederländerna.

Dagen efter förlusten mot Frankrike, tillika dagen före matchen om VM-brons, var de svenska leendena tillbaka.

-–Det känns mycket bättre. Jag var väldigt besviken och arg i går och i natt, men när jag vaknade så såg jag en ny dag, och nya möjligheter, säger Sveriges lagkapten Sabina Jacobsen.

Snubblade på mållinjen

Spelarna är överens: en fjärdeplats är inget alternativ.

Johanna Westberg gjorde fyra mål, varav tre i slutskedet, när Sverige pressade Frankrike in i slutminuten i semifinalen. Dessutom hade hon ett skott som gick i stolpen, på målvakten och ut.

Även hon tänker skaka av sig besvikelsen till matchen om tredjepris mot Nederländerna.

– Det är jätteviktigt. Det känns surt att vi snubblade på mållinjen till den här finalen som vi alla har drömt om. Men vi får ladda om. Vi ska verkligen komma hem med en medalj, säger hon.

Nederländerna var i final i EM förra året och i VM för två år sedan och förlorade bronsmatchen i OS i Rio de Janeiro. Vid samtliga tre tillfällen blev Norge för svårt.

Brons – ett perfekt avslut

Mot Sverige har det varit jämnt. Efter tre oavgjorda mästerskapsmatcher vann Nederländerna i mellanrundan i EM i Sverige i fjol.

Blågult spelar om en VM-medalj för allra första gången.

– Vi vill verkligen ha en medalj med oss hem, det finns ingenting annat för oss, säger Ulrika Toft Hansen.

– Det vore väl det perfekta avslutet.

För lagkaptenen Sabina Jacobsen handlar dygnet fram till avkast inte om att ge specifika råd till sina lagkamrater. I stället har hon den tacksamma uppgiften att sprida god stämning.

– Och det är inte svårt i det här laget, vi har väldigt bra stämning. Jag tror att alla är väldigt positiva, vi ska vidare och ta den här bronsmedaljen, säger Sabina Jacobsen