Sverige slår tillbaka mot anklagelserna mot Hanna Öberg

Ukrainskan Olena Pidhrusjna anklagade Hanna Öberg för att att ha varit osportslig i kampen om VM-bronset. Nu slår Sverige tillbaka.
– Jag blir lite arg faktiskt, säger Sveriges huvudtränare Johannes Lukas till TT.

ANNONS
|

Hanna Öberg vann över ukrainskan Olena Pidhrusjna på spurtvarvet i VM-premiären och fixade ett VM-brons till Sverige.

Efteråt menade det ukrainska laget att Öberg uppträtt osportsligt på sista varvet när hon inte släppte Pidhrusjna förbi sig.

– Jag har ärligt talat inte upplevt något lika fräckt under mina 20 år inom idrotten, sa Pidhrusjna.

– Svenskan gjorde fel. Jag stödjer Olena till hundra procent. Det var osportsligt, och jag tycker att tränarna borde ha lämnat in en protest, sa Pidhrusjnas lagkamrat Artem Pryma.

LÄS MER:Rasar mot Hanna Öberg efter bronskampen: ”Så osportsligt”

Hanna Öberg har slagit ifrån sig anklagelserna och nu svarar det svenska lägret på anklagelserna.

ANNONS

– Om man tycker så, då ska man lämna in en protest och då finns en jury som kan ta hand om det. Att gå ut och säga så efteråt tycker jag är helt fel. Jag blir lite arg faktiskt, att man går den här vägen och inte den officiella, säger svenske tränaren Johannes Lukas till TT och fortsätter:

– Hanna har inte gjort något som varit på gränsen, det fanns plats till vänster, till höger – om hon är så stark kan hon köra förbi. Det är ingen diskussion.

LÄS MER:Reaktionen efter Hanna Öbergs monsterskytte: ”Som att stjäla en medalj”

Hannas syster Elvira håller med:

– Det är tråkigt att Pidhrusjna i det här fallet behöver gå ut i media i stället för att lämna in en protest. Men vi vet att Hanna inte gjort något fel och det vet hon också. Det verkar bara vara ukrainare som tycker att hon gjort något fel och det säger mer om dem än om oss.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS