Sverige ska ansöka om fotbolls-EM för damer 2025

Svenska fotbollförbundet har ansökt om att, tillsammans med nordiska länderna, arrangera dam-EM 2025. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är med stöttning av Färöarna och Island som Sverige, Norge, Finland och Danmark vill arrangera damernas fotbolls-EM 2025. Under fredagen kom beskedet att man ansökt om att få arrangera mästerskapet.

– Vi har arbetat intensivt i nästan fyra år för att undersöka möjligheterna att arrangera ett stort internationellt mästerskap gemensamt. Vi är alla överens om att det är viktigt att arrangera mästerskap, och tillsammans har vi stora visioner för den fortsatta utvecklingen av damfotbollen. Det känns därför väldigt bra att vi nu beslutat oss för att vi vill ansöka om EM 2025, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Anmälan senast 28 oktober

I pressmeddelandet skriver Svenska fotbollförbundet att man sedan några år tillbaka har undersökt alternativ vad gäller arenor och värdstäder. Som bekant är Gamla Ullevi damernas nationalarena, men man går inte närmre in på vilka alternativ som övervägs.

Man skriver vidare att de nordiska förbundens arbete med ansökan fortsätter och att intresseanmälan måste lämnas in till det europeiska förbundet, Uefa, senast 28 oktober i år.

– Vi känner oss säkra på att ett EM i de nordiska länderna kommer fortsätta stärka damfotbollen och bli en oförglömlig upplevelse för både spelare och supportrar, säger Karl-Erik Nilsson.

De nordiska förbunden har tidigare haft siktet inställt på fotbolls-VM 2027 vilket man enligt det svenska förbundet kommer fortsätta att ha ögonen på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS