Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Sverige på väg mot dubbla guld i seglings-VM

Idag kan det bli dubbla guld när finalen avgörs i seglings-VM i Århus. Just nu är det svenskt i topp i båda klasserna.

Den regerande världsmästaren Max Salminen vann onsdagens sista race i Finnjolle vilket tog upp han till en ledning med åtta poäng inför finalen. Trots att vädret slog om fort med regn och kraftiga vindbyar, behöll han lugnet och körde på rutin.

– Jag hade fått höra från vår meteorolog att det skulle komma rejält med vind fram mot kvällen och det kom över 30 knop – och mycket kraftigt regn. Då gäller det att kunna ta hand om båten och situationen. Jag tror att min rutin hjälpte mig där. Det var några som körde vilse när sikten blev dålig i det kraftiga regnet och det yrde vatten från vågtopparna, säger Max Salminen till Båtliv.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström seglade i onsdags ett race i 470. Det blev kraftigt försenat vilket påverkade duon i starten.

– Det blev en oerhört lång väntan idag. Och när vi väl kom iväg så gjorde vi en dålig start. Men sedan blev det en fantastisk kryss där vi plockade många placeringar. Men det var tajt hela racet runt, berättar Anton Dahlberg.

Duon leder nu med sex poäng före en japansk och en fransk båt.

Under torsdagen seglas finalerna och de är planerade att inledas med Finnjolle klockan 12.05 och 14.45 för 470. Det ska dock bli lätta vindar under dagen så racen kan komma att flyttas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.