Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tog emot ett samlat svenskt pressuppbåd inför JVM-kvartsfinalen mot Schweiz i Victoria.
Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tog emot ett samlat svenskt pressuppbåd inför JVM-kvartsfinalen mot Schweiz i Victoria.

Sverige med fullt lag i JVM-kvarten

Juniorkronorna ställer upp med fullt lag mot Schweiz i JVM-kvartsfinalen i kväll. Det meddelade förbundskapten Tomas Montén kort efter att truppen anlänt till matcharenan.

ANNONS
|

Efter sjukdomskaoset på nyårsafton var det en lättad Montén som kunde meddela att alla hans spelare är redo för kvartsfinalen.

I gruppspelsavslutningen saknades fem spelare på grund av magsjuka – backduon Adam Ginning och Philip Broberg samt forwardsspelarna Rickard Hugg, Filip Sveningsson och Johan Södergran.

Dessutom hade två av ledarna insjuknat.

Redan i går hade sjukdomsläget förbättrats och nu är alla på benen.

- Sedan är frågan hur mycket de orkar, men alla är gubbar är här och alla är tillräckligt friska för att spela som vi bedömer det, sade Montén.

ANNONS

- Har man legat i sängen i två dagar och inte ätit och druckit så mycket så är det klart att det kan vara tufft att prestera, sade han om de som varit sjuka.

Men sammantaget tycker han att det positiva uppväger.

Montén fick frågan hur sjukdomarna påverkat förberedelserna inför matchen.

- Inte så mycket egentligen, men sedan har vi ju inte haft hela laget samlat förrän i morse då vi satt tillsammans och tittade på genomgången på video. Känslan är att för de övriga 16 spelarna var det ganska skönt att se de andra tillbaka.

Montén ville inte gå in på hur han formerar laget och vem som vaktar målet.

JVM-kvartsfinalen mellan Sverige och Schweiz i Victoria börjar klockan 22 svensk tid.

Victoria, TT:s utsände

ANNONS