Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Maja Sandström, Stenungsunds HK och Jamie Bleijenberg, Handbalschool Brabant efter det tuffa mötet på Heden.  Bild: Jenny Ingemarsson
Maja Sandström, Stenungsunds HK och Jamie Bleijenberg, Handbalschool Brabant efter det tuffa mötet på Heden. Bild: Jenny Ingemarsson

Sverige mötte Nederländerna – på Heden

Semifinalmötet mellan Sverige och Nederländerna är inte den enda bataljen nationerna emellan under onsdagen. Innan matchen i Lyon startat hade en annan match redan spelats klart.
Men då inte på Parc Olympique Lyonnais i Frankrike – utan på Heden 1 i Göteborg.

Kanske inte lika uppmärksammat, men nog så prestigefylld var det när Stenungsunds HK och nerderländska Handbalschool Brabant möttes i en gruppspelsmatch under Partille cups andra dag – några timmar innan avspark i Lyon.

Inför matchen hade dock inget av laget tänkt på att de faktiskt skulle möta motståndarlandet i kvällens avgörande fotbollsmatch.

– Vi har inte tänkt på att vi möter Sverige nu och sedan i kväll men vi tänker på vårt landslag som spelar i Frankrike, sa Jamie Bleijenberg som spelar i Handbalschool Brabant.

– Jag har inte kollat så mycket, men jag tror på 2-1 till Sverige. Man kan ju alltid hoppas att om vi vinner i dag, så vinner vi även i kväll, sa en hoppfull Maja Sandström från Stenugnsunds HK innan matchen mot Handbalschool Brabant drog igång.

Maja Sandströms Stenungsunds HK i blått förlorade med ett mål mot Handbalschool Brabant. . Bild: Jenny Ingemarsson
Maja Sandströms Stenungsunds HK i blått förlorade med ett mål mot Handbalschool Brabant. . Bild: Jenny Ingemarsson

Vinst med ett mål

Det blev dock nederländsk seger i gruppspelsmatchen mellan lagen som spelar i åldersgruppen flickor 18. Efter en jämn tillställning slutade det 12-11 i Handbalschool Brabants favör.

– Vi visste faktiskt inte så mycket om det svenska laget men eftersom vi förlorade två matcher i går så vi behövde verkligen vinna i dag. Det var en mycket jämn match men vi vinner för vi är väldigt tekniska, konstaterade Jamie Bleijenberg som redan då börjat ladda inför kvällens VM-semifinal.

– Vi ser matchen inne i stan någonstans och i och med vår vinst i dag skickar vi styrka ner till vårt landslag i Frankrike, säger hon.

Handbalschool Brabant har med tio lag i årets upplaga av Partille cup och iförda orangea tröjor hejar de tillsammans på sitt landslag från Göteborg.

För Maja Sandström och hennes lagkamrater i Stenungsunds HK handlade det mer och att smälta besvikelsen, för att sedan hoppas att det svenska landslaget kan utkräva någon slags revansch under kvällen.

– Det kanske inte kan vara två vinster för Sverige mot Nederländerna i dag, säger Sandström.

Så ni förlorade så att Sverige kan vinna i kväll?

– Ja, det kan vi väl säga ...

Tips inför torsdagen:

Heden 4 kl 14:30, Girls 15: Alberta Team Handball (Kanada) vs Hornbaek SF (Danmark)

Heden 10 kl 12;35, Boys 18: THW Kiel (Tyskland) vs IK Bolton

Heden 1 kl 09:40, B16: BM Granollers (Spanien) vs TSG Münster (Tyskland)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.