Maja Sandström, Stenungsunds HK och Jamie Bleijenberg, Handbalschool Brabant efter det tuffa mötet på Heden.
Maja Sandström, Stenungsunds HK och Jamie Bleijenberg, Handbalschool Brabant efter det tuffa mötet på Heden. Bild: Jenny Ingemarsson

Sverige mötte Nederländerna – på Heden

Semifinalmötet mellan Sverige och Nederländerna är inte den enda bataljen nationerna emellan under onsdagen. Innan matchen i Lyon startat hade en annan match redan spelats klart. Men då inte på Parc Olympique Lyonnais i Frankrike – utan på Heden 1 i Göteborg.

ANNONS
|

Kanske inte lika uppmärksammat, men nog så prestigefylld var det när Stenungsunds HK och nerderländska Handbalschool Brabant möttes i en gruppspelsmatch under Partille cups andra dag – några timmar innan avspark i Lyon.

Inför matchen hade dock inget av laget tänkt på att de faktiskt skulle möta motståndarlandet i kvällens avgörande fotbollsmatch.

– Vi har inte tänkt på att vi möter Sverige nu och sedan i kväll men vi tänker på vårt landslag som spelar i Frankrike, sa Jamie Bleijenberg som spelar i Handbalschool Brabant.

– Jag har inte kollat så mycket, men jag tror på 2-1 till Sverige. Man kan ju alltid hoppas att om vi vinner i dag, så vinner vi även i kväll, sa en hoppfull Maja Sandström från Stenugnsunds HK innan matchen mot Handbalschool Brabant drog igång.

ANNONS
 Maja Sandströms Stenungsunds HK i blått förlorade med ett mål mot Handbalschool Brabant.
Maja Sandströms Stenungsunds HK i blått förlorade med ett mål mot Handbalschool Brabant. Bild: Jenny Ingemarsson

Vinst med ett mål

Det blev dock nederländsk seger i gruppspelsmatchen mellan lagen som spelar i åldersgruppen flickor 18. Efter en jämn tillställning slutade det 12-11 i Handbalschool Brabants favör.

– Vi visste faktiskt inte så mycket om det svenska laget men eftersom vi förlorade två matcher i går så vi behövde verkligen vinna i dag. Det var en mycket jämn match men vi vinner för vi är väldigt tekniska, konstaterade Jamie Bleijenberg som redan då börjat ladda inför kvällens VM-semifinal.

– Vi ser matchen inne i stan någonstans och i och med vår vinst i dag skickar vi styrka ner till vårt landslag i Frankrike, säger hon.

Handbalschool Brabant har med tio lag i årets upplaga av Partille cup och iförda orangea tröjor hejar de tillsammans på sitt landslag från Göteborg.

För Maja Sandström och hennes lagkamrater i Stenungsunds HK handlade det mer och att smälta besvikelsen, för att sedan hoppas att det svenska landslaget kan utkräva någon slags revansch under kvällen.

– Det kanske inte kan vara två vinster för Sverige mot Nederländerna i dag, säger Sandström.

Så ni förlorade så att Sverige kan vinna i kväll?

– Ja, det kan vi väl säga ...

Tips inför torsdagen:

Heden 4 kl 14:30, Girls 15: Alberta Team Handball (Kanada) vs Hornbaek SF (Danmark)

Heden 10 kl 12;35, Boys 18: THW Kiel (Tyskland) vs IK Bolton

Heden 1 kl 09:40, B16: BM Granollers (Spanien) vs TSG Münster (Tyskland)

ANNONS